VVS Djursland – Den blå keddeldragt

En brugt Hanomag og en gammel hestestald

VVS-Installatør Jens Peter Andersen, VVS Djursland, trives bedst i blå keddel-dragt – når han roder med et oliefyr, installerer solvarmeanlæg eller monterer et badeværelse. Derimod er han mindre godt tilpas, når han er tvunget til stille- siddende arbejde på kontoret.

Og det er netop grunden til, at Auning VVS, der for længst har passeret 25 års jubilæet, er et lille firma.

“Da jeg havde været selvstændig i nogle år gik det rigtig godt. Der var masser at lave, og efterhånden var vi fire svende foruden mig selv. Men jeg savnede kunderne og værktøjet. Der var for meget skrivebordsarbejde, så jeg valgte at trappe ned, så firmaet fik en størrelse, der passede til mit temperament”, fortæller Jens Peter Andersen.

Det var en længe næret drøm, der blev opfyldt, da han startede for sig selv i november 1977, hvor han overtog smedemester Kaj Gregersens vvs-afdeling.

En brugt Hanomag varevogn, et par brugte maskiner og lidt brugt værktøj fulgte med. Han indrettede værksted i den gamle hestestald på Nicolaj Bjerrum Nielsens ejendom for enden af Lunavej – lige overfor det parcelhus han selv byggede i 1975/76.

Firmaet har stadig adresse og kontor på Lunavej, mens værkstedet hurtigt blev for lille. Først flyttede han til den nedlagte Esso tankstation i Vestergade 37, så til i Vestergade 50. I dag har firmaet værksted og lager i det nedlagte mejeri på Østergade 12 – ikke langt fra den hestestald, der var rammen om den første spæde start.

Det nystartede firma fik hurtigt noget at lave. Den første opgave var en nybygning i Vestervænget for bygmester Poul Petersen, og siden har han haft nok at gøre i “den blandede landhandel”, som han spøgefuldt kalder firmaet. Eksamen som autoriseret gas-, vand- og sanitetsmester tog han på aftenkursus på Horsens Tekniske Skole. Fire aftener om ugen. Kendskabet til branchen blev udbygget med en periode som sælger i VVS-firmaet Brdr. Kier i Århus.

Men savnet af kunderne blev for stort, så han er igen i keddeldragten.

Vores professionelle medarbejder

Jens Peter Andersen
Indehaver. Aut. VVS
Tlf.: 20 66 39 27

Brian Johansen
Mestersvend

Anna Maria Andersen
Administration

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation